AFREKENEN

Winkelwagen: € 0,00

Klanten getuigen

Wij zijn reeds jaar en dag klant bij Kempeneer en kunnen er steeds rekenen op professioneel en vriendelijk advies

Familie Lippens

Blijf op de hoogte!

Volg ons op facebook of youtube kanaal!

Over ons

Tuin

In 1954 startte Jean Kempeneer een handel van gereedschap voor tuinbouwers. Als zoon van een tuinbouwer (in de streek rond Brussel werden ze boerkozen genoemd, zij voorzagen Brussel elke morgen van hun verse groenten) wist hij wat hun noden waren . Op dat moment startte de mechanisatie van de tuinbouw met de eerste tweewielige trekkers (motoculteurs genoemd).

Deze handel bloeide goed en de evolutie rond de grootstad bracht mee dat naast de tuinbouw ook villawijken ontstonden wat automatisch een handel in grasmaaiers liet ontstaan. In de jaren 60-70 werd er steeds meer moeite gedaan door de Brusselse en omliggende gemeenten om de gemeente een groener aspect te bezorgen, dus ontstond er ook een vraag naar professionele grasmaaiers, kleine trekkers e.d. waar Willy Kempeneer - die de tuinbouwmicrobe van thuis uit meekreeg - dan ook gezwind op inpikte.
Het programma voor de plaatselijke distributie omvat nu dus ook de belangrijkste merken in grasmaaiers, zitmaaiers, motocultors, kettingzagen, tuinbouwtraktoren en toebehoor, bladblazers, spuittoestellen, hakselaars, motorzeisen, enz ... zowel voor particulier als professioneel.

Sinds 1 januari 2016 is de derde generatie - dochter Karen Kempeneer en Koen Lasuy - aan zet. Met de steun van Willy Kempeneer werd de fakkel overgedragen aan de nieuwe generatie welke alles in het werk stelt om de gekende service en kwaliteit te blijven nastreven met aandacht voor alle ontwikkelingen en trends in de sector van tuinmachines.